400 г телешко месо
60 г масло
1 белтък
40 г брашно
80 г кифла
прясно мляко
смлян черен пипер
настъргано индийско орехче
лимонова кора
сол
Накисваме нарязаната на филийки кифла в прясното мляко и след като филийките се напоят, ги натрошаваме на ситно. Смиламе телешкото месо в машинка за мелене, смиламе и филийките кифла, прибавяме белтъка, сол, подправките, настърганата лимонова кора и разбъркваме добре. От приготвената смес правим 4 шницела с дебелина 1 см. Поръсваме ги от едната страна с брашно и с тази страна надолу ги поставяме в тавичка със сгорещено масло. Печем в умерена фурна, обръщаме и доизпичаме. Изваждаме готовите шницели, в останалия сос слагаме брашното, пържим малко, наливаме вода, разбъркваме и варим, докато мазнината се отдели от соса. Връщаме шницелите и претопляме ястието. Поднасяме със задушени зеленчуци и салата.