Кънтри пай с кайма и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Кънтри пай с кайма и зеленчуци
Кънтри пай с кайма и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
6971
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

50 гр. масло

1 яйце

3 с.л. студена вода

200 гр. брашно

1/2 ч.л. сол

За пълнежа:

500 г кайма

1 червена чушка

2 зелени чушки

1 глава кромид лук

1 глава воден лилав лук

2 с.л. олио

черен пипер

червен пипер

300 гр. кашкавал

2 малки домата

чубрица

Маслото се разтопява и охлажда, след което се разбива с яйцето до еднородна смес. Прибавят се постепенно водата, брашното, солта и се замесва гладко тесто. Готовото тесто се оформя на топка и се увива в домакинско фолио. Оставя се в хладилник за около 30 мин. 
В купа каймата се размива в около 1 ч.ч. вода и малко олио. След това сместа се прехвърля в горещ тиган и се пържи при непрекъснато бъркане, докато каймата стане на трохи. Лукът и две чушки (една червена и една зелена) се нарязват на ситно, след което се прибавят към каймата и също се запържват. Подправят се на вкус с черен и червен пипер. 
Охладеното тесто се разточва на кора с диаметър, по-голям от този на тавата, в която ще се пече паят. С пръсти се притиска добре към стените и с помощта на точилка се изрязват излишните крайчета тесто. Върху основата се разпределя плънката с кайма - равномерно, след което отгоре се поръсва с настъргания предварително кашкавал. Върху него се подреждат кръгчета домати и нарязаната на кръгчета зелена чушка. Паят се овкусява с чубрица и се пече в загрята умерена фурна до запичане на кашкавала.

Автор: lakomnik.bg
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft