![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
За плодовата заливка:
1/2 чаша вода
3 с.л. нишесте
1 чаша пресни къпини, измити, отцедени и намачкани
1 чаша захар
1/2 ч.л. бадемов екстракт
2 с.л. масло
4 чаши къпини, измити и отцедени
За коричката:
3 чаши натрошени грахамови бисквити (около 2 опаковки)
3/4 чаша (12 с.л.) разтопено масло
1/2 чаша захар
мъничко сол
За плънката:
2 опаковки крема сирене (от по 225 гр.), размекнато
450 гр. сладкарска сметана, изстудена
2 чаши пудра захар
2 ч.л. ванилия
щипка сол
За заливката: сложете нишестето в дълбок тиган. Налейте отгоре 1/2 чаша вода и бъркайте, докато се смесят. Оставете настрана. В купа намачкайте 1 чаша от къпините. Добавете намачканите плодове, захарта, бадемовия ексстракт и маслото към нишестето и бъркайте, докато се хомогенизират. Загрейте сместа на умерен огън. Оставете я да заври, бъркайки постоянно. Оставете да поври 2 минути, докато се сгъсти. Махнете от огъня, за да се охлади.
За коричката: сложете всички продукти в купа. Бъркайте, докато се смесят напълно и се получи меко тесто. Разделете тестото на половина. Притиснете всяка от половинките към дъното и стените на форма за пай с диаметър около 22 см., като натискате добре.
За плънката: в купата на миксера разбийте крема сиренето, докато се получи гладък крем. Добавете захарта, ванилията, малко сол и бъркайте, докато сместа стане гладка. Прибавете Студената сметана и бийте, докато се получи пухкав крем. Разделете сместа на две и налейте всяка половинка в приготвените корички за пай. Заравнете.
Сложете останалите пресни плодове в охладената заливка. Смесете добре и налейте получената заливка поравно върху двата пая. Увийте пайовете в прозрачно фолио и оставете в хладилника за поне 1 час, преди да поднесете.