Къпинов щрудел

вход през zajenata.bg
Къпинов щрудел
admin
Добавена от: admin
8129
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 г брашно
1 бр. яйце
3 с.л. олио
щипка захар
щипка сол
За пълнежа:
500 г къпини
2 с.л. лимонов сок
100 г захар
2 бр. ябълки
50 г печени бадеми
60 г масло
100 г смлени бадемови ядки
пудра захар за поръсване

Забъркайте тесто от посочените продукти и 100 мл вода. Месете го с ръка 10 минути. Покрийте го с измита с гореща вода купа и го оставете да почива 30 минути. Смесете къпините с лимоновия сок и 50 г пудра захар. Прибавете обелените и нарязани на кубчета ябълки и нарязаните на ивички печени бадеми. Върху поръсена с брашно голяма кърпа разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина З мм. Намажете кората с половината от размекнатото масло и я поръсете със смлените бадемови ядки и останалата пудра захар. Разпределете пълнежа в началото на кората по дължина. Прегънете кората отпред и като повдигате кърпата, навийте я на руло. Сложете щрудела в намазана с останалото масло тава с крайния ръб отдолу. Печете го 30-40 минути във фурната при температура 200 С до светлокафяв цвят. Още докато е топъл, го поръсете отгоре с пудра захар.

Забележка: вместо да приготвяте тесто, може да използвате готови кори за баница или бутер тесто.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft