Вероятно и вие приготвяте баницата по традиционния начин - редувате кори и плънка в тавата или пък навивате корите на руло заедно с плънката. Днес обаче ще ви представим една нова рецепта за баница , която хем ще ви спести време, хем ще ви изненада с невероятния си вкус.
Късана баница-душица
Продукти:
кори за баница - 500 г
газирана вода - 200 мл
сирене - 300 г
яйца - 4 бр.
олио - 50 мл
кисело мляко - 200 г
царевично брашно - 2 с.л.
бакпулвер - 1 пакетче
шарена сол - по желание
Приготвяне:
В дълбока купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, газираната вода, олиото, царевичното брашно и бакпулвера.
Разбъркайте всичко добре и добавете натрошеното (най-добре настъргано) сирене, разбъркайте отново.
Започнете да добавяте корите в сместа, като ги накъсвате на парчета (накъсвайте ги една по една, защото ако късате повече, остават на топка в баницата).
Разбъркайте добре и прехвърлете сместа в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене (или сте намазали с олио).
Хубаво е да оставите поне 1 час баницата да попият хубаво корите преди печене.
По-желание може да поръсите с шарена сол и сусам.
Изпечете късаната баница в предварително загрята фурна до готовност.
Готовата баница напръскайте с вода и покрийте с кърпа, за да се задуши и омекне.