Медената торта Къщата на пчелите е извънредно подходящ десерт за специални поводи. Приготовляването й отнема време, но вкусът е божествен!
Съставки:
- За блатовете:
- 2 яйца,
- 180 грама захар,
- 80 грама масло,
- 80-100 грама мед,
- 2 чаени лъжички сода (без връх),
- 400-450 грама брашно,
- 1 чаша брашно за месене.
За крема:
- 1 консерва кондензирано мляко,
- заквасена сметана (400 грама) – 24-30% мазнини,
- 150 мл готварска сметана (33% -38% мазнини),
- 2 супени лъжици мед (по желание).
Приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта, добавете маслото, меда и содата.
Разточете тестото и го разделете на 9 топки. Всяка топка разточете на тънко върху хартия за печене, поръсена с брашно. Направете няколко забождания с вилица. Печете блатовете при 200 градуса в продължение на 2-3 минути. От диаметър от 22-23 см обикновено се получават 12 блата.
Смесете кондензираното мляко с меда и сметаната. Отделно разбийте течната сметана, след това смесете двата крема до гладка и пухкава консистенция. Подредете тортата. Сложете я в хладилника, за предпочитане я оставете там за през нощта. Украсете Медената торта по желание. Насладете й се!