Кюфтенца в селски сос
22 Декември 2011
7239
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г кайма
40 г ориз
50 г брашно
1 бр. яйце
200 г домати
1 глава лук
1 бр. морков
черен пипер, червен пипер, дафинов лист, сол
магданоз
олио
Към каймата се прибавят ориза, яйцето, черен пипер и сол. Правят се кюфтенца и се овалват в брашно. Лукът и морковите се задушават в олио, прибавят се 2 с.л. брашно, червен пипер и топла вода. Като заври се пускат кюфтенцата, накрая доматите. Като се свари, се поръсва с магданоз. По желание могат да се сложат 2-3 скилидки чесън. Сервира се с гарнитура по избор - сварен ориз, картофено пюре или картофи соте.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари