Кюфтетата са сред най-обичаните гозби във всяко семейство - пържени, печени, на скара, можем да си ги хапваме всякак! Днес обаче ще ви предложим да си приготвите кюфтета в тесто - със сигурност ще разнообразите семейното меню, а толкова ще ви се усладят, че ще ги правите често-често!
Кюфтета в тесто
Необходими продукти:
700 грама кайма (смес)
1 морков
1 картоф
1 глава лук
3 скилидки чесън
3 яйца
копър 30 гр.
сметана 2 с.л.
мляко 50 мл
пшенично брашно 5 супени лъжици
сол на вкус
черен пипер (смлян) на вкус
слънчогледово олио 20 мл
Начин на приготвяне:
1. Обелете зеленчуците.
2. Разбийте яйцето в купата със съставките. Поръсете ситно нарязаните на кубчета лук и накълцания чесън с кайма и зеленчуци. Изпратете нарязани зеленчуци там.
3. Подправете със сол и черен пипер на вкус, разбъркайте. Оформете малки кюфтета от тази маса. В отделна купа използвайте вилица, за да комбинирате 2 яйца с мляко и заквасена сметана.
4. Към тази смес добавете брашно. Разбъркайте отново. Оваляйте котлетите в дебело тесто. Пържете от двете страни в горещо олио и на умерен огън.
5. Когато стане златисто-кафяво, прехвърлете кюфтета в съд за печене. Изсипете 4-5 с.л. във формата вода. Покрийте кюфтета с фолио и гответе във фурна, загрята до 180 ° за 20-25 минути.
Поднесете готовите кюфтета с гарнитура по желание и вкусен сос!