Омесете каймата с нарязания на ситно лук, предварително накиснатия в прясното мляко и изстискан хляб и овкусете с подправката за кайма (или подправки по Ваш вкус). От получената смес с влажни ръце оформете 10 топки. Вземете една от тях, сплескайте я върху дланта си и сложете в средата парченце бекон, топено сирене, парче гъба, парченце кашкавал, маслина (или други продукти според фантазията, вкуса и наличните в хладилника). Внимателно завийте краищата кайма около плънката и дооформете кюфтето между дланите си. Повторете и с останалите топки кайма.
Подредете кюфтетата в леко намаслена тава и ги изпечете на умерена фурна до зачервяване.
Поднесете ги с гарнитура от печени или варени картофи, а още по-добре - върху канапе от спагети, залети с доматен сос.
Кюфтенца за специални случаи
22 Октомври 2013
31159
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари