Кюфтенца по гръцки
23 Август 2012
28416
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1кг. кайма
ориз
брашно
1ч.ч. доматен сок
черен пипер
кимион
1 глава лук
дафинов лист
олио
сол
В каймата се слага кимион и млян черен пипер на вкус. От нея се оформят малки кюфтета или кебапчета. Овалват се в брашно и се запържват леко. Приготвяне на соса: изпържваме 1 глава лук в олио, прибавяме доматения сок. След като се изпържи добре, наливаме малко вода. Добавяме дафинов лист и черен пипер на зърна и оставяме да ври 5 мин. Пускаме запържените кюфтенца (кебапчета) и варим още 10-15 мин. Сваряваме ориза с вода, олио и сол. Поднасяме ястието със соса и гарнитура от сварения ориз, а по желание може да добавим нарязан магданоз или босилек.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари