Кюфтенца по индийски в сладко-кисел сос
22 Декември 2011
8611
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Към каймата се добавят ситно нарязаният лук, соевият сос, оризовото вино, солта и жълтъците. Хубаво се омесва и се правят малки топчета, които се овалват в нишесте. Топчетата се пържат в нагорещено растително масло, докато станат кафяви.
В мазнината се добавят ананасовият сок, захарта, ябълковият оцет и след като кипнат, се добавя 1 ч. л. нишесте. Изчаква се сосът леко да се сгъсти.
При сервиране изпържените топчета се заливат с направения сос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари