Кюфтенца по италиански

вход през zajenata.bg
Кюфтенца по италиански
36449
Кюфтенца по италиански
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

кюфтета по италиански

 

Кюфтенцата по италиански могат да бъдат направени във всеки един размер, в зависимост от вашите предпочитания. Кюфтенца та в тази рецепта са направени със смесена кайма от телешко и свинско, подправки и билки и са покрити с класическия доматен сос .

 

Продукти:

За кюфтетата:

450 гр.

телешко месо

450 гр. свинско месо

2/3 чаша мляко (2 или повече % масленост)

3 филии хляб без кори

1/4 чаша сирене рикота

1/4 чаша настърган парпезан

2 яйца

1 с.л. сол

1 с.л. пресен магданоз

2 ч.л. черен пипер

1 ч.л. сушен риган

2-3 скилидки смлян чесън

1 чаша брашно за овалване

1/3 чаша зехтин

2 и 1/2 чаши доматен сос

 

За доматения сос:

2 с.л. зехтин

3/4 чаша ситно нарязан лук

3/4 чаша ситно нарязани моркови

3/4 чаша ситно нарязана целина

2 с.л. нарязан магданоз

1 скилидка смлян чесън

1 косерва нарязани или цели домати, заедно със соса

1/2 ч.л. сушен босилек или 2 с.л. пресно нарязан босилек

1 ч.л. доматено пюре

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Започнете с доматения сос, който ще се вари докато вие правите кюфтетата. Загрейте зехтина в един тиган на средно висока температура. Добавете лука, морковите, целината и магданоза. Разбъркайте добре, намалете температуата на слаба и сложете капак на тигана. Оставете зеленчуците за 15-20 минути или докато омекнат добре. След това добавете чесъна и увеличете температурата до средно висока. Запържете чесъна за половин минута и добавете консервата с доматите, доматеното пюре и босилека. Овкусете със сол и черен пипер. Изчакайте да започне да ври и намалете температурата. След това оставете соса за 15-30 минути или докато се сгъсти, като през това време приготвите кюфтетата. След като соса се сгъсти го пасирайте с пасатора или го намачкайте до получаването на хомогена смес.

Загрейте млякото в малко тенджера, докато се затопли. Накъсайте филийките хляб в млякото и ги оставете, докато се разтворят. Смачкайте сместа, докато получите нещо, като паста. Прехвърлете сместа в чиния и я оставете да изстине.

Вземете една голяма купа и сложете в нея телешкото, свинското, сиренето рикота, пармезана, яйцата, магданоза, солта, ригана, черния пипер, чесъна и сместа от млякото и хляба. Миксирайте сместа, като използвате ръцете си. Не премесвайте сместа, за да ви е по-лесно да приготвите кюфтетата.

Намокрете ръцете си и оформете кюфтетата. Направете кюфтетата в желаната от вас форма и размер. След като оформите всяко едно от кюфтетата ги оваляйте в брашно. Пригответе кюфтета поставяйте на плот  покрит със специална хартия за гответе, за да не залепват.

Когато сте готови с оформянето на кюфтетата, загрейте зехтин в голям тиган на средно висока температура. Запържете кюфтетата от двете страни. Не се притеснявайте, ако средата на кюфтетата остане малко сурова, защотото тя ще стане готова в соса. След като приготвите кюфтетата ги сложете в соса, като ги залеете и от горе с него. Покрийте съда и оставете кюфтетата и соса да къкрят на слаб огън за около 15-20 минути. Сервирайте кюфтетат заедно със соса и гранирайте с паста по желание. Поръсете ястието с пресен магданоз.

 

кюфтета по италиански

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft