Кюфтенца по италиански

вход през zajenata.bg
Кюфтенца по италиански
admin
Добавена от: admin
91615
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За кюфтенцата: 
500 г свинска кайма
500 г говежда кайма
1 голяма глава лук
50 мл прясно мляко
6 супени лъ­жици настъргано сире­не пармезан
2 яйца
2 скилидки чесън
сол
магданоз
босилек
ма­щерка
индийско орехче
1-2 капки сос Табаско
За соса: 
2 лъжици олио
2 лъжици нарязан лук
1 скилидка чесън
150 мл доматено пюре
250 мл червено вино
200 г гъби
3 да­финови листа
3 чаени лъжич­ки захар
сол, магда­ноз, мащерка, босилек
1-2 капки сос Табаско
 

За кюфтенцата:

Лукът, чесънът и пресните подправки се нарязват на ситно. Смесват се двата вида кайма и към тях се добавят нарязаните лук, чесън и подправки. Прибавят се яйцето, пармезана, прясното мляко, Табаското и сухите подправки, и сместа се омесва добре. От нея с мокри ръце се оформят малки кюфтенца, които се запържват леко в загрято масло, докато сменят цвета си. Прехвърлят се в съд с капак и се държат на топло място. 
За соса: 
Нарязаните ситно лук и чесън се запържват в малко олио. Прибавят се гъбите, доматеното пюре, виното, подправките и соса Табаско, след което сместа се оставя да заври. Щом кипне, в нея се пускат кюфтенцата, котлонът се намалява и ястието се оставя да къкри на бавен огън за около 2 1/2 часа, като от време на време се разбърква. Сосът тряб­ва да се сгъсти. Готовите кюфтенца се поднасят върху канапе от макарони или спагети, поръсени с още пармезан.
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft