Кюфтенца по италиански
11 Ноември 2013
91615
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За кюфтенцата:
500 г свинска кайма
500 г говежда кайма
1 голяма глава лук
50 мл прясно мляко
6 супени лъжици настъргано сирене пармезан
2 яйца
2 скилидки чесън
сол
магданоз
босилек
мащерка
индийско орехче
1-2 капки сос Табаско
За соса:
2 лъжици олио
2 лъжици нарязан лук
1 скилидка чесън
150 мл доматено пюре
250 мл червено вино
200 г гъби
3 дафинови листа
3 чаени лъжички захар
сол, магданоз, мащерка, босилек
1-2 капки сос Табаско
За кюфтенцата:
Лукът, чесънът и пресните подправки се нарязват на ситно. Смесват се двата вида кайма и към тях се добавят нарязаните лук, чесън и подправки. Прибавят се яйцето, пармезана, прясното мляко, Табаското и сухите подправки, и сместа се омесва добре. От нея с мокри ръце се оформят малки кюфтенца, които се запържват леко в загрято масло, докато сменят цвета си. Прехвърлят се в съд с капак и се държат на топло място.
За соса:
Нарязаните ситно лук и чесън се запържват в малко олио. Прибавят се гъбите, доматеното пюре, виното, подправките и соса Табаско, след което сместа се оставя да заври. Щом кипне, в нея се пускат кюфтенцата, котлонът се намалява и ястието се оставя да къкри на бавен огън за около 2 1/2 часа, като от време на време се разбърква. Сосът трябва да се сгъсти. Готовите кюфтенца се поднасят върху канапе от макарони или спагети, поръсени с още пармезан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари