За кюфтетата
1 кг кайма
1 бр яйце
1 глава кромид лук
2 с.л. галета
3 с.л. нарязан магданоз
1-2 ч.л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
За соса
2 зелени чушки
1 глава кромид лук
2 с.л. брашно
2 ч.л. червен пипер
1-2 картофа
3-4 обелени домата
5-6 стръка магданоз
2-3 клонки целина
2-3 с.л. целина
1 ч.л. чубрица
4-5 с.л. олио
1. Омесваме кайма със ситно нарязан кромид лук, магданоз, яйце, галета и чубрица. Оформените кюфтета овалваме в брашно и ги потапяме в тенджера с леко къкреща вода.
Наливаме олио в голяма тенджера и запържваме ситно нарязания кромид лук и нарязана на кубчета чушка. След кратко запържване поръсваме червен пипер и брашно. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и посоляваме. Слагаме нарязаните на кубчета целина и картофи. След 10 мин. добавяме обеления и нарязан на дребно домат и кюфтетата. Накрая подправяме с магданоз, чубрица и листа целина и след 1 мин. ястието е готово за сервиране.