Първо поставяме боба да се вари във вода с малко сол.
Лука нарязваме на ситно и го пускаме в тиган със загрято олио, моркова настъргваме и също го добавяме при лука. Пържим, докато омекнат, след което добавяме обелените и нарязани на кубчета домати и запържваме и тях малко.
Сместа прехвърляме в купа, добавяме от течността, в която е врял бобът (приблизително една чаша) и пюрираме, докато сместа стане еднородна.
В пюрираната смес добавяме крема сиренето и бъркаме с лъжица, за да се съедини със сместа.
Съдържанието на пакетчето фикс изсипваме в купа и добавяме хладката вода, след което оставяме няколко минути да престои. Като добавяме съдържанието в каймата, хубаво объркваме всичко и с влажна ръка оформяме кюфтета.
В тиган с малко олио пържим кюфтетата от двете страни и когато са готови, ги вадим върху чиния. В олиото, в което са се пържили кюфтетата, добавяме пюрирания сос да поври малко. Пускаме вътре и кюфтетата и ги задушаваме със соса. Подправяме на вкус и варим още малко до желаната гъстота на соса.