Кюфтенца с бял лимонов сос
22 Декември 2011
8188
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Каймата се омесва заедно с ориза, кимиона, ситно нарязания магданоз и разтопеното масло. От сместа се оформят малки кюфтенца, които се овалват в царевичното нишесте. В голяма тенджера се кипва 1 литър вода и се посолява. Прибавят се кюфтенцата и огънят се намалява на минимум. Тенджерата се похлупва плътно с капак и ястието се вари 20 минути. Яйцето заедно с жълтъка се разбива добре и се прибавят постепенно лимоновият сок и 100 мл от бульона. Приготвеният сос се изсипва в дълбок тиган и се добавят отцедените кюфтенца. Ястието се загрява, но не трябва да се кипва.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари