Кюфтенца с нахут и боб на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Диетична кухня
Кюфтенца с нахут и боб на фурна
Кюфтенца с нахут и боб на фурна
admin
Добавена от: admin
30605
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

 150 гр леща
 50 гр шарен боб
 50 гр нахут (може да се замени с боб)
 1 по-едър стрък пресен лук
 червен пипер, лют червен пипер, чубрица, черен пипер (млян)
 овесени ядки, предварително накиснати (или овесени трици; или намокрената вътрешност на пълнозърнест хляб). 

Всички бобови се накисват за по 12 часа, изплакват се и се сваряват, след което отново се изплакват и отцеждат.

Пасират се сварените бобови, добавят се ситно нарязаният пресен лук, подправките (според вкуса) и добре омекналите овесени ядки. Разбърква се порядъчно и се оформят малки кюфтенца (колкото орех). Получават се приблизително 30 бр. от тази доза.

Пекат се в предварително загрята фурна върху хартия за печене (за да избегнем мазнинаната), докато се покрият със златисто-кафеникава коричка.

Поднасят се върху червен сос (ако се залеят, бързо попиват влагата от соса и ястието губи вид) или заляти с бял сос.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft