Здравословни кюфтенца в бял сос - обяд Оближи пръсти! И месцето крехко, и сосчето един път:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Здравословни кюфтенца в бял сос - обяд Оближи пръсти! И месцето крехко, и сосчето един път:
Здравословни кюфтенца в бял сос - обяд Оближи пръсти! И месцето крехко, и сосчето един път:
67004
Здравословни кюфтенца в бял сос - обяд Оближи пръсти! И месцето крехко, и сосчето един път:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна рецепта и идея за обяд , който можете да приготвяте поне веднъж седмично. След като научих рецептата за Кюфтенца в Бешамел , често приготвям това ястие, защото семейството ми го обожава. Първият път, когато го направих, направих грешка - забравих да намажа формата, така че кюфтенцата ми залепнаха малко, но не много. Оттогава много харесваме Кюфтенцата в бял сос  и редовно ги препоръчвам на приятелите си. Можете да промените съставките на вкус или според това, което имате в хладилника. Ето какво ви трябва за тези Сочни кюфтенца на фурна в бял сос :

кюфтета в бял сос

Сочни кюфтенца на фурна в бял сос

Продукти:

За кюфтетата:

500 г телешка кайма

400 гр. картофи

3 малки глави лук

2 скилидки чесън

2 супени лъжици брашно

1 яйце

сол, черен пипер и суха зеленчукова подправка (вегета) на вкус

За сос Бешамел:

малко масло

2-3 супени лъжици брашно

500 мл прясно мляко

200 мл неутрална сметана

малко сол и черен пипер

малко кашкавал по желание

Приготвяне: 

Лукът се нарязва на ситно, картофът се настъргва на едрата страна на рендето, а чесънът - на ситната. Добавете всички тези съставки към каймата. Разбийте едно яйце, след което добавете и него.

кайма с кашкавал

След това добавете две супени лъжици брашно, сол и черен пипер, както и смес от подправки. Омесете всичко добре (или разбъркайте) докато сместа стане гладка. След това оформете кюфтенцата на топки и ги сплескайте с длани.

сурови кюфтета

Оформените кюфтета запържете в добре загрято олио. Целта не е да се изпържат добре, а просто да хванат коричка от двете страни, а вътре да останат недопечени.

кюфтета в тиган

Изпържените кюфтета се нареждат едно до друго в средно голяма тава или форма, предварително намазана с олио или свинска мас. 

Пригответе Бешамела: добавете малко парче масло към олиото, в което се е пържило месото.

Добавете 2-3 супени лъжици брашно и разбъркайте да се разтвори в мазнината, за да няма бучки. Когато леко се запържи, добавете млякото при непрекъснато бъркане (млякото трябва да е горещо). Добавете още сметана, сол и черен пипер по желание.

кюфтета в тава

Добавете малко настърган кашкавал (шепа пармезан, гауда или каквото искате) към готовия сос Бешамел.

кюфтета в Бешамел

Кюфтенцата се заливат със соса, покриват се с фолио и се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса за около половин час.

Кюфтета на фурна в бял сос

След това отстранете фолиото и печете още 15 минути на същата температура.

вкусни кюфтета в Бешамел 

Да ви е сладко!

кюфтенца в бял сос

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft