Загрейте млякото, след това накиснете вътре нарязания хляб. Намачкайте добре с ръце. Лука нарежете на ситно и добавете в сместа.
Прибавете и яйцето в сместа, подправете на вкус, след което добавете брашното и галетата. Разбъркайте добре и ако забележите, че сместа е прекалено рядка, добавете още малко брашно.
Загрейте олио в тиган, оформете от сместа кюфтенца и ги изпържете от двете страни до зачервяване.
Нарязания чесън или лук за соса сложете да се запържи в малко олио. Когато е почти готов, добавете нарязаните гъби и покрийте тигана. Продължете да задушавате с малко вода.
Гъбите са готови, когато омекнат и водата им се изпари. Тогава разбийте брашното със 100 мл вода, след което изсипете сместа в тигана. Накрая добавете сметаната и подправете.
Залейте готовите кюфтенца със соса или ги поставете върху него. Сервирайте ги топли!