3 -4 тиквички, млади без семена
2 -3 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
1 яйце
5-6 стръка копър
5-6 стръка магданоз
100 гр сирене
1 к. ч. галета или царевично брашно
олио за пържене
Тиквичките се измиват, обелват се съвесем тънко и се настъргват на едро ренде. Поставят се за 15 -20 мин в гевгир да се отцедят, а след това се изтискват добре с ръце. В голяма купа се нарязват на ситно зеленият лук, зеленият чесън (или 1-2 скилидки чесън), копърът, магданозът и се омесват с изцедените тиквички. Добавят се яйцето, сиренето и галетата (или царевичното брашно). От сместа се оформят кюфтета. Оформените кюфтета се слагат за 20 минути във фризера, за да стегнат. Пържат се в предварително сгорещено олио до златисто от двете страни. Поднасят се с млечен сос.