Кюфтета от тиквички по Мастършефски- рецептата на Гордън Рамзи, по която полудяха всички кулинари

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кюфтета от тиквички по Мастършефски- рецептата на Гордън Рамзи, по която полудяха всички кулинари
Кюфтета от тиквички по Мастършефски- рецептата на Гордън Рамзи, по която полудяха всички кулинари
271151
Източник: http://recepti.gotvach.bg
Кюфтета от тиквички по Мастършефски- рецептата на Гордън Рамзи, по която полудяха всички кулинари
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими Съставки

тиквички - 2 бр
моркови - 2 бр.
яйца - 2 бр.
галета - 50 г
сирене - 150 г
сол
черен пипер
джоджен - 1 ч.л.
магданоз - няколко стръка
олио - 3 - 4 с.л. за пържене

* мерки и количества

 

Начин на приготвяне

Тиквичките и морковите измийте и почистете.

Настържете ги на ренде и ги сложете в гевгир. Посолете ги и оставете за 30 мин да си пуснат водата. В купа настържете сиренето, аз ползвах домашно козе сирене, в оригиналната рецепта е със сирене Халуми. Ползвайте каквото имате.

Добавете в купата яйцата, галета и подправите. Вземете настърганите зеленчуци и с ръце ги изстискайте хубаво, да падне цялата излишна течност от тях. Сложете ги в купата и отново разбъркайте с ръце. Получава се лепкава смес. Вземете чиния и намокрете леко ръцете си. От получената смес оформете кюфтенца с диаметър на тенис топка и дебелина 2 см. Сложете ги в чинията и оставете в хладилник за 30 мин да се охладят.

Извадете ги, загрейте малко олио в тиган и поставете внимателно кюфтенцата да се изпържат. Пържете на средна температура до златисто и обърнете от другата страна. Готовите кюфтенца отцедете върху хартия.

Бележки: Рецептата е адаптирана от предаване на Гордън Рамзи.

По неговата рецепта кюфтетата се слагат в хладилник, за да се охладят и стегнат за по лесно пържене и да не се разпаднат.

При мен, колкото и добре да изцедих зеленчуците, след като ги сложих в хладилника, те пак пуснаха вода, затова ви съветвам преди пържене да ги вземете внимателно, да ги оформите отново и да ги сложите внимателно в мазнината. Пазете се, че ще пръска.

Когато са изпържени добре от едната страна, чак тогава внимателно със шпатула ги обърнете от другата, ако ги хванете по-рано да ги обръщате, ще се разпаднат.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft