400 - 600 гр. кайма смес
8 - 10 пъдпъдъчи яйца
200 гр. кашкавал
1 - 2 глави стар лук
връзка пресен лук
олио за пържене
сол и смлян черен пипер на вкус
Каймата се овкусява със сол и подправки на вкус. Кашкавалът се настъргва на едро ренде, а зеленият лук се нарязва на ситно. Старият лук също се нарязва и се запържва до готовност в зехтин (за около 3 - 5 минути).
Към каймата се прибавят зеленият лук, изпърженият стар лук и настърганият кашкавал. Омесва се добре и от сместа се оформят с навлажнени ръце кюфтета. В средата на всяко се прави вдлъбнатина, в която след това ще се постави 1 пъдпъдъче яйце. Оформените кюфтета се пържат в добре сгорещено олио. Първо се пържат от страната с вдлъбнатината за около 5 - 6 минути (докато се образува румена коричка), след това се обръщат и от другата страна.
Кашкавалът в каймата се разтапя бързо, затова не е необходимо дълга термична обработка.
Подходяща тавичка се намазва с олио и в нея се подреждат готовите кюфтета, като страната с мястото за яйцата трябва да остане отгоре. Във всяко гнездо се счупва по едно яйце, поръсват се със сол и се запичат във фурната за около 20 минути при температура от 170 - 180 градуса.