1 кг кайма
2 глави лук
1 яйце
1 с.л. горчица
1 с.л. семки от люта чушка
чубрица
3 с.л. олио
250 г домати от консерва
8 зърна черен пипер
червен пипер
1 дафинов лист
50 мл. ракия
чесън на прах
сол
2 стръка пресен лук
Време: 75 минути
Каймата (1 кг) се омесва с 1-ата глава лук, настъргана на ситното ренде, яйцето (1 бр), горчицата (1 с.л.), чубрицата и семките от лютите чушки (1 с.л.). Оформят се кюфтета, които се опържват в горещо олио от двете страни до пълна готовност. Другата глава лук се нарязва на ситно и се задушава в горещо олио. Щом лукът стане прозрачен, се залива с ракията (50 мл.) и се оставя за 2-3 минути на тих огън. Прибавят се пасираните домати (250 г) и подправките. След 3 минути се слагат и кюфтетата и ястието ври още 5 минути. Дафиновият лист се отстранява.