Кюфтета с доматен сос в гювеч

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Кюфтета с доматен сос в гювеч
Кюфтета с доматен сос в гювеч
admin
Добавена от: admin
50056
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Кайма за кюфтета - около 1 килограм
Домати - един буркан 700 мл., мляни
Лук - 2 глави
Чесън - скилидките на една средно голяма глава
Червен пипер
Олио, сол, захар, подправки за каймата

Омесва се каймата с подправките - чубрица, черен пипер. Оставя се да поеме аромата на подправките и през това време се подрежда гювечът - нарязват се лукът и чесънът, поливат се с олио, червен пипер - 1,5 чаена лъжичка. Изсипва се бурканът домати и всичко се обърква добре. От каймата се оформят кюфтенца с около 6 см диаметър, овалват се в брашно и се пускат в гювеча. Ястието се залива с 1 буркан и половина вода (използвайте този от доматите) и се слага в студена фурна. Пече се около 2,5 часа. Ако ястието ви се стори рядко, може да се сгъсти с брашно, а ако е кисело от доматите - се добавят около 3-4 чаени лъжички захар.

Аз лично слагам една лъжичка захар - опитвам, ако ми е кисело слагам още една и пак опитвам и така докато не ми стане добре на езика - хем леко кисело от доматите, но и не неприятно. Връщаме обратно във фурната за още около 20 минути да поври брашното. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft