В дълбока купа смесваме каймата със ситно нарязания лук, счукания чесън, солта, пипера, джоджена, ориза, оцета, 1.с.л. олио и яйцето. Оставаме сместа да престои 1-2 часа в хладилника.
Нарязваме магданоза на ситно. Изсипваме го в купа. Разделяме каймата на 16 части. Оформяме ги на топчета и хубаво ги овалваме в магданоза. Слагаме ги в тава. Покриваме ги с фолио и оставаме в хладилника още 1 час. Взимаме голяма тенджера. Сипваме в нея 1,5 л. вода. Посоляваме и слагаме да заври. Добавяме другото олио. Пускаме кюфтетата 1 по 1 във врящата вода и ги оставяме да се сварят около 35 мин. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги редим в широка чиния.
Разбиваме жълтъците с нишестето и добавяме лимоновия сок. Тази смес добавяме в тенджерата в която са вряли кюфтетата. Оставаме на слаб огън докато соса се сгъсти. Подправяме с черен пипер.
Поднасяме кюфтетата, залети със соса и поръсени с още малко магданоз.
Кюфтета с магданозена кожичка
11 Декември 2012
6061
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари