Кююфтаците на баба най-много ги уважавам! Ето как ги правеше толкова сочни и пухкави!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кююфтаците на баба най-много ги уважавам! Ето как ги правеше толкова сочни и пухкави!
Кююфтаците на баба най-много ги уважавам! Ето как ги правеше толкова сочни и пухкави!
3386
Кююфтаците на баба най-много ги уважавам! Ето как ги правеше толкова сочни и пухкави!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едва ли има човек, който да не обича кюфтенца. Те се приготвят много бързо и са отлично решение, когато нямате време, а трябва да зарадвате семейството си с вкусна вечеря.

Дълго време правех кюфтета по традиционната рецепта: смляно месо, накиснат хляб, лук, чесънче и яйчице. А после ги хвърлях в тигана или във фурната.

Винаги ставаха много сочни и вкусни, но сякаш нещо им липсваше.

Не бяха като тези, с които едно време баба ме гощаваше на село, когато й гостувах през лятото. 

Един ден я поканих на вечеря, дадох и от моите кюфтенца, а после я попитах какво не им достига, за да са като нейните.

Оказа се, че им липсва една тайна съставка. Прибавяйки я към каймата, ще получите едно фантастично и изключително вкусно ястие, от което няма да можете да се откъснете, докато не свърши. 

Кюфтенцата на баба се приготвят както всички останали. Нуждаете се от следните продукти:

около 700 гр. смляно говеждо месо 
половин филийка хляб 
чаша прясно мляко 

1 глава лук 
няколко скилидки чесън 
растително масло за пържене 
сол и черен пипер на вкус 

Хлябът се накисва в прясното мляко, лукът се реже на ситно, а чесънът се смачква добре с преса. Всички продукти се омесват много добре.

И тук идва ред на тайната съставка, а именно два средно големи домата. Трябва да ги залеете с вряла вода, да им свалите кожата, а след това да ги пасирате и да прибавите свежи подправки. 

Получената каша прибавяте към каймата, добавяте сол и черен пипер, омесвате отново всичко и сте готови. 

Оформените кюфтета можете да изпържите в тигана, или пък да запечете във фурната.  

Крайният резултат е изключителен! Сочно блюдо с приятен вкус, което ще се хареса на всички без изключения!

Добър апетит! 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft