Загрейте фурната на 200° C. Намаслете щедро 4 формички за мини-кексчета. В тиган за сос на бавен огън разтопете шоколада и маслото, докато се получи гладка смес - бъркайки постоянно, за да не загори сместа.
Сложете яйцата, жълтъците и захарта в купа и ги разбийте, за да се смесят. Бавно прибавете вътре шоколадовата смес при непрекъснато бъркане, докато се получи гладък крем. С телена бъркалка разбъркайте в сместа брашното, докато се поеме от нея.
С лъжичка напълнете всяка форма до 2/3 от обема й с полученото тесто. Отгоре сипете 2 ч.л. фъстъчено масло (във всяка форма) и леко притиснете фъстъченото масло в шоколадовата смес. Разпределете останалото тесто равномерно между формичките. С гърба на лъжицата заравнете тестото. Сложете формичките върху тавичка печете 13-16 минути, докато повърхността им изглежда суха и леко бухнала. Не печете по-дълго! Сладкишите могат да се напукат леко на повърхността, но внимавайте да не са прекалено големи пукнатините. Оставете ги да отдъхнат около 2 минути във формите, докато изстинат достатъчно, за да се докосват с ръка, след което ги обърнете върху десертна чиния и поръсете обилно с какао.