Лавандулов кейк

вход през zajenata.bg
Лавандулов кейк
admin
Добавена от: admin
4202
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 стръка прясна или сушена лавандула
75 мл прясно мляко
225 г меко краве масло
175 г захар
настъргана кора от 2 лимона
225 г брашно тип 500
3 яйца

2 ч. л. бакпулвер
щипка сол
75 г млени бадеми

В малка тенджера се сипва млякото и се прибавят цветчетата от лавандулата. Млякото се довежда до кипване и се оставя да къкри на тих огън 3 минути. Тенджерата се сваля от котлона и се покрива. Оставя се настрани за 1 час, след което се прецежда. В средна купа се пресява брашното с бакпулвера и солта. В голяма купа с миксер се разбива маслото със захарта и лимоновата кора до пухкав крем. След това едно по едно се прибавят предварително разбитите яйца, като след всяко сместа се разбива, докато яйцето не се поеме напълно. Когато се поеме и третото яйце, се сипва постепенно ароматизираното мляко. Сместа се разбърква добре и на етапи се добавят брашното и млените бадеми.
Тестото се разбърква добре, след което се изсипва в намаслена правоъгълна форма за кекс (25х11 см) или кръгла такава (с диаметър 24 см.). Фурната се загрява на 170 С. Кексът се пече 1 и 1/4 часа (75 минути), като се проверява с клечка за зъби, ако излезне суха и чиста, то кексът е готов. Изважда се от фурната и се оставя да престои във формата 10 минути. Кексът се изважда и се оставя върху метална решетка, за да изстине напълно.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft