Обелете и нарежете лука и чесъна. Измийте доматите, разрежете ги наполовина и ги настържете, а обелките изхвърлете.
Загрейте олиото и пуснете вътре лука и чесъна. Леко ги запържете, след което добавете доматите. Гответе 10 минути. Посолете, добавете черен пипер и малко захар.
В голяма тенджера сварете корите за лазаня 5 минути. Охладете ги със студена вода и ги оставете хубаво да се отцедят.
Измийте чушките, почистете ги от семето и ги нарежете на кубчета. Наситнете и магданоза и мащерката. В отделна купа разбъркайте изварата, подправките и чушките. Посолете и поръсете малко черен пипер.
Обелете тиквичките и морковите, и ги нарежете на тънки дълги ленти.
Разрежете по дължина корите за лазаня и върху всяка лента поставете тиквичка и морков, после от сместа със сирене и червен пипер, след което навийте на рулце.
Подредете рулцата в тава за печене, залейте с доматения сос и ги поръсете с настъргания пармезан.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.