1 кутия сухи кори за лазаня (12 броя)
1 шепа маслини (почистени и нарязани наситно)
3 стръка зелен лук (нарязан на колелца)
200 г кашкавал
200 г течна готварска сметана
магданоз (ситно нарязан)
1 буркан стерилизирани домати
1 консерва червен фасул (400 г)
1 ч. л. кимион
2 щипки риган
1 щипка лют пипер
500 г телешка кайма
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 с. л. зехтин
В зехтина за минута се запържва нарязаният надребно лук, прибавя се наситненият чесън и след около 20 секунди се слага каймата. Пържи се няколко минути до порозовяване.
Сместа се размесва с отцедения фасул и се подправя с риган, кимион, лют пипер и сол.
Доматите се пасират и посоляват.
В намазана с олио дълбока правоъгълна тава се сипва тънък слой от пасираните домати. Върху тях се подреждат кори, разпределя се част от каймата.
Отгоре се реди втори слой кори, отново се сипва от каймата, нарежда се слой кори и върху тях се налива останалата част от пасираните домати. Поръсва се с магданоз. Тавата се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загрята фурна при температура 160-180 градуса 30-40 минути. Маслините се размесват със сметана, зелен лук и малко сол. Сместа се разпределя върху лазанята.
След това се настъргва кашкавал, лазанята се връща във фурната (без алуминиевото фолио), пече се 10-15 минути, след което е готова за сервиране.