Лазаня с кисело зеле
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
23 Май 2012
33493
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
750 гр. кайма
1500 гр. кисело зеле
100 гр. кромид лук
2 бр. яйца
100 гр. кашкавал
10 гр. брашно тип 500
1 ч.л. червен пипер
Към каймата се прибавят ситно нарязаният лук, червеният пипер, брашното и половината мазнина. Сместа се посолява и се пържи 2-3 минути. В останалата мазнина се задушава няколко минути зелето, нарязано на ситно. В тавичка се нареждат на пластове кайма и зеле, като се започне от мляното месо и се завърши с пласт от зеле. Ястието се залива с вода (да се покрие) и се пече в средно гореща фурна. След като изври водата и омекне зелето, се прибавят разбитите яйца и отгоре се наръсва с настъргания кашкавал. Ястието отново се запича и се поднася поръсено с черен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари