12 бр. кори за лазаня (сурови)
500 гр. обезкостени пилешки гърди (нарязани на кубчета)
3 ч. ч. пресни гъби (нарязани на филийки)
1 ч. ч. моркови (нарязани на тънки филийки)
1/2 ч. ч. зелен лук (нарязан на филийки)
1 ч. ч. замразен грах (размразен и отцеден)
1 ч. л. смляна мащерка
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. ч. брашно
3 1/2 ч. ч. обезмаслено мляко
1/2 ч. ч. сухо шери
1/4 ч. л. лют червен пипер
2 ч. ч. безсолно сирене (Моцарела)
1 1/2 ч. ч. настъргано сирене
1/2 ч. ч. настърган кашкавал
Сварете корите за лазаня спаред указанията на опаковката. Загрейте малко олио в голям тиган на умерена температура. Прибавете пилето и пържете 4 мин. или докато се опържи отвътре. Прецедете месото от мазнината и го оставете настрана. Отново загрейте малко олио в същия тиган. Прибавете гъбите, морковите и лука; пържете 6 мин. Оставете настрана. Сложете брашното в средно голяма тенджера. Постепенно прибавяйте млякото, като бъркате с телена лъжица, докато се получи гладка каша; прибавете шерито и разбъркайте. Оставете сместа да заври на умерена температура и варете 5 мин. или докато се сгъсти, като бъркате постоянно. Прибавете солта и червения пипер и разбъркайте. Отделете 1 ч. ч. от соса и я оставете настрани.
В купа смесете безсолното сирене, 1 ч. ч. от обикновеното сирене и кашкавала.
Загрейте фурната до 180С. Разсипете 1 ч. ч. от соса на дъното на тавичка с размери 23х33х5 см. Наредете 4 парчета от лазанята (3 парчета по дължина и по ширина) върху соса. Поръсете с половината от сместа със сирената, половината от пилето и зеленчуците и половината от останалия сос. Повторете пластовете като завършите с 4 парчета лазаня. Изсипете най-отгоре останалата 1 ч. ч. от соса, като се уверите, че всички парчета лазаня са покрити напълно.
Покрийте тавата с фолио и печете 1 ч. Махнете фолиото, поръсете с останалата 1/2 ч. ч. сирене и печете още 5 мин. без да слагате отново фолиото. Извадете тавата от фурната, покрийте я отново с фолиото и оставете лазанята да престои така 15 мин. преди да сервирате.