500 г кори за лазаня
500 г кайма
500 мл прясно мляко
2 бр. моркови
1 бр. тиквичка
1 бр. зелена и 1 бр. червена чушка
400 г гъби
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
500 мл доматен сок
4 с.л. брашно
1 бр. яйце
60 г масло
босилек, индийско орехче
кашкавал за поръсване
Плънка: Лукът, чесънът и морковът се нарязват на дребно и се задушават с малко вода и зехтин. Добавя се тиквичката, нарязана на ситно и се разбърква. Добавя се каймата и се запържва, като се разбърква често. Добавят се гъбите, когато омекнат се добавят чушките, нарязани на ситно. Добавя се поне 500 мл доматен сок. Слага се и босилекът и сместа се оставя да ври поне 10 минути.
Бял сос: В тиган се разтопява маслото и се дърпа от котлона, за да се охлади леко. Бавно се прибавя брашното, като се бърка интензивно само в едната посока. В млякото се прибавя яйцето и се разбива. Когато брашното се поеме от маслото, бавно се налива и млякото при непрекъснато бъркане. Слага се на котлона да заври и се бърка непрекъснато. Трябва да ври поне 5 минути. Овкусява се с индийско орехче.
Лазаня: Дъното на тавата се покрива с 1/3 от белия сос. Нарежда се ред кори и се покрива с половината плънка. Пак ред кори и другата част от плънката (може да се направят и повече редове). Най отгоре се поставя ред кори и се залива с останалия бял сос. Пече се в предварително загрята до 180-200 С фурна за около 20-30 минути. Пет минути преди да се извади от фурната, се поръсва с настърган кашкавал.