Брашното се пресява в голяма купа. Оформя се кладенче, в което се чупят яйцата.
Постепенно се наливат 50 мл вода, посолява се и се меси с ръце, така че да стане меко тесто. Тестото се покрива и се оставя да отпочине 30 минути.
Маслото се загрява в тиган, сипва се брашното и се запържва за 1 минута. Съдът се оттегля от котлона, налива се 1/3 от студеното прясно мляко и отново се загрява.
Щом заври, се долива останалото мляко, като се бърка непрекъснато. Вари се 1-2 минути и се подправя с индийско орехче, бял пипер и сол.
Отпочиналото тесто се разделя на 4 части и всяка се разточва върху набрашнен плот на тънки правоъгълни кори. (Корите може да се разточат и с помощта на специална машина за паста.)
Корите се бланшират за 1 минута във вряща подсолена вода, в която е налято малко олио.
Сирената "Ементал" и "Гауда" се настъргват.
В подходяща тава се налива от белия сос, колкото да покрие дъното. Отгоре се нареждат кори за лазаня, поръсват се с половината сирене "Ементал" и "Гауда" и се покриват с втори пласт бланширани кори.
Корите се заливат с бял сос, поръсват се с 1/2 от останалите настъргани сирена, слага се нов пласт кори и отново се залива с бял сос. Поръсва се с последната част от настърганите сирена и се покриват с още един пласт кори.
Лазанята се залива с останалия бял сос, поръсва се с настърган "Пармезан" и се покрива с филийки "Моцарела". Пече се 20-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Щом е готова, се оставя за 10 минути на стайна температура, за да стегне.