Лазаня с шоколад
20 Февруари 2014
9761
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 гр. кори за лазаня
250 гр. сирене маскарпоне
100 гр. шоколад за готвене
2 портокала
100 гр. захар
50 гр. какао
2 пакетчета ванилена захар
2 яйца
50 - 100 гр нарязани бадеми
В подсолена вода се варят корите за лазаня според указанията на опаковката. Щом омекнат, се изцеждат и подсушават.
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията, добавят се маскарпонето, сокът от портокалите, настърганата портокалова кора, нарязаните бадеми и разтопеният шоколад. Сместа се бърка добре, докато се хомогенизира.
В подходящ съд се редят корите и кремът, като се редуват. Завършва се със слой от крема. Отгоре лазанята се поръсва с какаото. Пече се около 20 минути на 170 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари