
Загрейте фурната на 180 градуса. В малък тиган на умерен огън загрейте олиото, прибавете вътре лука и гответе до омекването му - около 5 минути. Прибавете скилидките чесън и ги запържете, докато пуснат аромата си като бъркате често - още около 1 минута. Намазнете форма за пай или дълбока тавичка с диаметър около 22-23 см., след това разпределете Рикотата равномерно по дъното на съда. Поръсете със запържения лук и чесън. Отгоре изсипете половината доматен сос, а след това - половината нарязана моцарела. Повторете до изчерпване на продуктите. Настържете около 1/4-1/2 чаша пармезан върху последния слой моцарела. Поръсете равномерно със сухите подправки. Печете 20-тина минути или докато повърхността покафенее и започне да образува мехурчета. Извадете от фурната, поръсете с пресния босилек и поднесете соса горещ със солените крекери.