15 мл. зехтин
1 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, счукан
1 стрък целина, нарязан на ситно
1 морков, нарязан на ситно
400 гр. консерва нарязани домати
30 мл. доматена паста
750 гр. замразено спаначено пюре, размразено
250 гр. гъсто крема сирене
60 мл. настърган пармезан
сол и черен пипер
6-8 кори за лазаня
Загрейте зехтина в тиган и изпържете вътре лука, чесъна, целината и моркова. Задушавайте на тих огън 5 минути. Добавете доматите и доматената паста. Варете на тих огън, докато зеленчуците омекнат и сосът се сгъсти леко. Смесете спанака и крема сиренето, докато станат на гладка смес. Разбъркайте 45 мл. пармезан в спаначената смес и подправете на вкус. Сложете слой от корите за лазаня на дъното на тавичката, в която ще я приготвяте. Отгоре изсипете половината от доматената смес, след това половината от спаначената смес. Сложете още един ред кори и покрийте с останалите домати и спанак. Поръсете с останалия Пармезан.
Изпечете на 180°C за 30 минути, докато повърхността стане златисто-кафява. Оставете да изстине 10-тина минути, преди да разрежете.