За желето от праскови:
1 литър вода
1 с.л. захар
2 пудинга ванилия
1/2 кг праскови
За сметановия крем:
300 мл готварска сметана
200 мл заквасена сметана
4 супени лъжици захар
1 супена лъжица ванилова захар
1 пакетче желатин
Освен това:
Двата пакета пудинг се смесват с достатъчно количество вода. В тенджера сложете водата и захарта да заврат. Когато заври водата, прибавете предварително нарязаните на кубчета праскови. Варете прасковите няколко минути, след това добавете сместа за пудинг. Разбърквайте, докато се сгъсти цялата смес и се получи консистенцията на пудинг. С миксер разбийте сметаната. Добавете заквасената сметана и захарта и разбивайте, докато се разтопи захарта. Смесете с прасковения пудинг. По желание добавете желатин (разтворете го според инструкциите на опаковката). Ако използвате желатин, прибавете го разтопен, когато цялата смес е добре разбита и хомогенна. Вземете подходяща тавичка или форма и започнете да редите както следва: ред бисквити, ред крем и отново ред бисквити. Накрая украсете с разбита сметана. Така приготвената торта поставете в хладилник и я оставете няколко часа, за да се стегне добре и охлади. Преди да сервирате, нарежете я на големи кубчета.