Леден сладкиш от праскови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Леден сладкиш от праскови
Леден сладкиш от праскови
admin
Добавена от: admin
16986
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За желето от праскови:

1 литър вода
1 с.л. захар
2 пудинга ванилия
1/2 кг праскови

За сметановия крем:

300 мл готварска сметана
200 мл заквасена сметана
4 супени лъжици захар
1 супена лъжица ванилова захар
1 пакетче желатин

Освен това:

бисквити

Двата пакета пудинг се смесват с достатъчно количество вода. В тенджера сложете водата и захарта да заврат. Когато заври водата, прибавете предварително нарязаните на кубчета праскови. Варете прасковите няколко минути, след това добавете сместа за пудинг. Разбърквайте, докато се сгъсти цялата смес и се получи консистенцията на пудинг. С миксер разбийте сметаната. Добавете заквасената сметана и захарта и разбивайте, докато се разтопи захарта. Смесете с прасковения пудинг. По желание добавете желатин (разтворете го според инструкциите на опаковката). Ако използвате желатин, прибавете го разтопен, когато цялата смес е добре разбита и хомогенна. Вземете подходяща тавичка или форма и започнете да редите както следва: ред бисквити, ред крем и отново ред бисквити. Накрая украсете с разбита сметана. Така приготвената торта поставете в хладилник и я оставете няколко часа, за да се стегне добре и охлади. Преди да сервирате, нарежете я на големи кубчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft