Ако обичате шоколадови торти, сигурни сме, че тази рецепта ще ви зарадва. Направете ледено лакомство само с 4 съставки.
Ако имате мляко и шоколад вкъщи, направете една от най-вкусните шоколадови торти . Съставките са евтини, приготвянето не е никак сложно, а вкусът е перфектен.
Шоколадовите торти без печене са страхотни, когато имате гости, но и когато искате нещо сладко, което не изисква да прекарвате часове в кухнята. Ето какво ви трябва за нашата Ледена торта с хрупкава глазура :
Ледена торта с хрупкава глазура
Продукти:
- 900 мл прясно мляко
- 1 супена лъжица желатин агар-агар
- 500 г шоколад (200 г черен, 300 г със ситно смлени лешници)
- 3 супени лъжици олио
Приготвяне:
Изсипете желатина в млякото и го оставете да загрее, след което добавете шоколада. Агар-агар е растителен желиращ агент, който се загрява до високи температури, за разлика от обикновения желатин.
Изсипва се в огнеупорен съд с размери 26х12х10 см (или подобен). Оставете да се охлади малко, след което сложете формата в хладилника за 2 часа или във фризера за един час.
Разтопете шоколада с лешниците с олиото и залейте тортата, след което отново приберете в хладилника за 15 минути да стегне.
Да ви е сладко!