75-годишна баба безкористно сподели собствена рецепта, която й помогна да намали кръвната си захар за много кратко време, около 10 дни. Както самата тя казва, че това натурално средство много й е помогнало за здравето й, а рецептата можете да прочетете по-долу в текста.
„Тази година ставам на 75 и поради високото налягане имам проблеми с кръвната захар, която понякога надвишава 7,79. „За да си нормализирам захарта, минах на диета, но в същото време започнах да консумирам и народен лек , на който дължа здравето си”, разказа бабата.
„Захарта ми вече е нормална и само за 2 седмици от употребата на това лекарство. Ето какво направих: купих около 3 кг лук и го разделих на приблизително 10 равни части, а след това, когато станах на следващата сутрин, почистих и нарязах първата част и я сложих в тенджера, след което налях 250 мл. вряща вода и се вари около 10 минути при умерено ниска температура.
След това прецедих сместа и хвърлих лука, а напитката разделих на 3 равни части, които пиех три пъти на ден, 30 минути преди хранене. Приложих цялата процедура в продължение на 10 дни и резултатите бяха невероятни.
След 6 месеца повторих терапията с преварена вода и само сварен лук и нищо друго.
„Лукът е преди всичко богат на въглехидрати, тоест глюкоза, фруктоза и захароза, но съдържа и витамини В, Е и каротин.
Лукът съдържа и други хранителни вещества като желязо, кобалт, мед, цинк, натрий, манган, както и органични киселини (лимонена киселина) и етерични масла. Този зеленчук е естествен лек срещу склероза, понижаване на кръвната захар, както и при заболявания на белите дробове.
Освен това стимулира апетита и здравето на сърдечно-съдовата система. Има леко слабително действие и повишава секрецията на храносмилателни сокове. Лукът намира широко приложение при лечение на гнойни болки, изгаряния, мацити, трофични изменения, както и инфекции на горните и долните дихателни пътища.
Лукът се използва срещу грип, защото предотвратява появата на някои бактерии, укрепва имунитета ни и премахва слузта от гърлото и носа. Предпазва ни от някои заболявания като склероза например.
Този вид лук помага при бронхит, туберкулоза, запек и много други здравословни проблеми. Може да понижи холестерола в кръвта и е чудесна храна, ако сте на диета.
При остри състояния трябва да се консумира два пъти дневно, а при хронични състояния е достатъчно веднъж дневно, 15-20 минути преди хранене.
Печеният и сушен лук е отличен срещу исхемична болест на сърцето, хипертония, неправилен сърдечен ритъм.
Ето и рецепта против кашлица с лук от наша читателка:
Соня Жеблянова:
„Червен или обикновен лук се режат напречно (не до края – приблизително като цвете на лотос с голяма глава или 2-3 средни). Това обикновено се прави вечер. След това се залива с 4-5 супени лъжици мед (аз използвам мманов) и докато си лежа, го разбърквам няколко пъти. Отцедената течност връщам към лука.
Нека си го кажем – не е много вкусно. Аз лично не го харесвам, но го използвам, защото е много ефективно лекарство. Лукът пуска сока си за една нощ и той се смесва с меда. На сутринта пак разбърквам и отивам на работа.
Правя това лекарство в стъклена или порцеланова чиния. Като се върна от работа слагам марля в цедката и изцеждам добре сока. Така оставям сместа в цедката, за да може течността да се отцеди максимално (няколко часа), а след това я съхранявам в стъклена бутилка".
Лукът предпазва децата ми от кашлица, защото това е най-добрият начин да изчистя белите им дробове от слузта. Лекарство, създадено от Бог. Научих лекарството от моята свекърва. В миналото хората не ходеха толкова често на лекар и не използваха антибиотици. Който има нужда, нека опита и ще се убедите в ефективността. Повярвайте ми. Не знаех, че лукът е и лек за хипертония и ниска кръвна захар. Благодаря за рецептата по-горе."