Лек сладкиш с ябълки и карамел Отдолу-нагоре

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лек сладкиш с ябълки и карамел Отдолу-нагоре
Лек сладкиш с ябълки и карамел Отдолу-нагоре
admin
Добавена от: admin
53983
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За плодовата част:
1 кгр. средни ябълки
100 гр. кафяви захар
50 гр. орехи
За тестото:
4 яйца
8 супени лъжици захар
8 супени лъжици олио
8 супени лъжици прясно мляко
8 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка канела

В предварително загрята  на 180-190 градуса фурна сложете тавичката, в която ще печете - желателно е да бъде в размер 20х30 см., поставете предварително вътре захарта (бяла или кафява) и я оставете да се разтопи и карамелизира. 

Докато се топи захарта, извадете семената на ябълките, както са цели, обелете ги и ги нарежете наполовина хоризонтално. Извадете тавата от фурната и веднага подредете отгоре ябълките с разрязаната страна надолу. Във всеки отвор поставете от ореховите ядки, поръсете от тях и в дупките между ябълките, след което върнете обратно във фурната да се запекат, докато омекнат. 

ябълков сладкиш с карамел

ябълков сладкиш с карамел
Докато се пекат ябълките, пригответе тестото. С миксер разбийте на пяна яйцата и захарта, добавете млякото, олиото и разбъркайте. Добавете брашното, в което сте смесили канелата и бакпулвера. 
Извадете тавата от фурната. Ябълките вече трябва са добре омекнали и запечени. Залейте ги със сместа за тестото и върнете във фурната до пълна готовност. Проверете с клечица дали е изпечен сладкишът, времето за печене е около 20-25 мин. 

ябълков сладкиш с карамел 2
Извадете готовия сладкиш от фурната, оставете го за около 2 минути (ще забележите, че краищата се отделят от тавата), поставете отгоре чинията, в която ще прехвърлите сладкиша, обърнете го внимателно върху нея, така че сега ябълките да дойдат отгоре. 

ябълков сладкиш с карамел 3
По желание украсете със сметана, сметана, разбити белтъци, сварен пудинг и пр.

Забележка: 
Тавичката за печен трябва да е достатъчно дълбока.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft