400 гр. бишкоти
За крема:
2 пакетчета пудинг ванилия
1 л прясно мляко
150 гр. захар
150 гр. масло
500 гр. праскови
2 пакетчета сметана
100 мл прясно мляко
За украса:
1 пакетче желатин
200 гр. праскови
2 супени лъжици пудра захар
нарязани бадеми
Пригответе пудинга с прясното мляко, а когато се охлади, го смесете с маслото. Обелете прасковите, разполовете ги и извадете костилките. Едната половина нарежете на кубчета и ги добавете към пудинга и маслото.
В кръгла форма подредете бишкотите, над тях наредете половините праскови, а върху им изсипете пудинга.
Прасковите за украса обелете, нарежете на филийки и ги сварете леко във вода, подсладена със захар. Разтворете желатина във вода и леко го смесете с подсладените праскови. Отстрани поръсете тортата с нарязани бадеми.
Сместа с желатин разпределете върху тортата, а преди сервиране я оставете добре да се охлади в хладилник. Когато я поднасяте, поръсете с пудра захар.