Лека домашна торта с конфитюр

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Лека домашна торта с конфитюр
Лека домашна торта с конфитюр
admin
Добавена от: admin
21939
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

175 г. краве масло (на стайна температури)
175 г зaxap
3 яйца
175 г брашно 
1 бакпулвер
3-4 с.л. конфитюр по избор
1 с.л. пудра захар
сок от компот или захарен сироп
 

Намажете с малко масло или маргарин две форми за тор­та (с диаметър 18 см) и ги покрийте с хартия за печене. Загрейте фурната до 200 °С. 

Смесете размекнатото масло със захарта в купата на миксера и разбийте на умерена скорост до гладък и пухкав крем. Започнете да добавяте едно по едно яйцата, като продължавате с разбиването. Постепенно добавете смесеното с бакпулвера брашно, като оставите миксера на най-ниската скорост. Готовото тес­то разделете на две равни части.

Половината от тестото изсипете в едната форма, а другата половина - в другата. Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност (около 25-30 мин.). Оставете блатовете да се охладят леко във формите, след което ги извадете. Сиропирайте със сока от компот (или захарния сироп) и ги съединете с конфитюра. Отгоре украсете по желание - с пудра захар, шоколад, ядки и пр. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft