Лека крем супа с целина и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Лека крем супа с целина и сирене
Лека крем супа с целина и сирене
admin
Добавена от: admin
13055
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
3 глави целина
2 с л орехи, смлени
1/2 връзка магданоз
2 -3 стръка копър
1 с.л. масло
2 с.л. брашно
600 мл зеленчуков бульон
150 г сирене
150 г кисело мляко
2 с.л. сметана
смлян черен пипер

за кротоните:
200 г бял хляб
2 с л зехтин

Лукът и чесънът се почистват, а целината се измива и се подсушава. Всички зеленчуци се нарязват на дребно. В тенджера се разтопява маслото и се поставят лукът, чесънът и целината. Задушават се 2-3 минути. Намалява се огъня на умерен и се прибавя брашното. Бърка се интензивно в една посока около 20 секунди. На тънка струйка се прибавя топлият зеленчуков бульон. Зеленчуците се разбиват с пасатор до хомогенна смес и се кипват. Огънят се намалява и се прибавят сиренето и орехите. Добавя се киселото мляко и сметаната (по желание) и се нагрява около 2 минути без да се кипва. Тенджерката се оставя на топло (на котлона) до момента на сервиране. Готовата супа се поднася със ситно нарязаните зелени подправки и кротоните.

Приготвяне на кротоните:
Нарязваме хляба на тънки филии, които напръскваме със зехтин и част от нарязаните на ситно зелени подправки (отделяме ги предварително) и печем във фурната на 180 градуса около 5 мин - до златисто. Вариант: нарязваме хляба на хапки, които запържваме в тиган в сгорещения зехтин, тогава посипваме с подправките като извадим от тигана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft