Лека лятна торта с плодове - прохладна целувка в жегите! Толкова е мекичка и сочна, че изчезва за отрицателно време:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лека лятна торта с плодове - прохладна целувка в жегите! Толкова е мекичка и сочна, че изчезва за отрицателно време:
Лека лятна торта с плодове - прохладна целувка в жегите! Толкова е мекичка и сочна, че изчезва за...
3792
Източник: За Жената
Лека лятна торта с плодове - прохладна целувка в жегите! Толкова е мекичка и сочна, че изчезва за отрицателно време:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма по-вкусен десерт през лятото от една лека плодова торта, пропита с нежен крем и украсена със свежи плодове - толкова е красива и същевременно вкусна и сочна, че няма как човек да откаже парченце! А ние имаме за вас перфектната рецепта за Лека лятна торта с плодове , която ще ви освежи, ще ви достави небивала наслада на всички сетива и ще ви накара да се влюбите в нежния й вкус! Ако се задава някой важен летен празник в семейството, непременно я пригответе - всички ще са очаровани! Ето необходимите продукти:

Лека лятна торта с плодове

Продукти:

Тесто:

  • 6 яйца
  • 180 г кристална захар (3/4 чаша + 2 супени лъжици)
  • 8 г ванилова захар (2 чаени лъжички)
  • Шипка сол
  • 260 г брашно (1,5 чаши + 1 супена лъжица)
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • лимонова кора

За крема:

  • 600 г крема сирене (2,5 чаши)
  • 300 г сметана за разбиване
  • 80 г пудра захар (3/4 чаша)
  • 250 г маскарпоне (1 чаша + 1 супена лъжица)
  • 400 г ягоди (2,5 чаши)
  • 200 г малини
  • 300 г череши от консерва
  • 200 г мандарини от консерва
  • 300 г консервирани праскови

Приготвяне:

Разбийте яйцата в дълбока купа.

Поръсете със захар и ванилова захар.

яйца със захар

Снимка: YouTube

Посолява се и се разбива с миксер. Брашното и бакпулверът се пресяват на части и се разбъркват внимателно. Лимоновата кора се настъргва на ситно и се разбърква.

смес за блат

Снимка: YouTube

Изсипете тестото в покрита с хартия за печене форма (28 х 18 см).

тесто за торта

Снимка: YouTube

Разбъркайте тестото с шишче, за да няма въздушни балончета, и го сложете в предварително загрятата фурна.

Пече се 30 минути на 180°C. Изчакайте блата да изстине и извадете от формата.

блат за торта

Снимка: YouTube

Разделете блата хоризонтално на две части, като от едната част отрежете една трета и я оставете настрана, а останалата част нарежете на кубчета.

разрязване блат

Снимка: YouTube

блат на кубчета

Снимка: YouTube

Нарежете прасковите на по-малки парченца.

Изсипете сметаната в купа и добавете пудрата захар. Добавете крема сиренето и маскарпонето.

Всичко се разбива с миксер до пухкава смес. Намажете с крема блата във формата и подредете плодовете.

крем върху блата

Снимка: YouTube

плодове върху крема

Снимка: YouTube

Добавя се нарязания на кубчета блат и се намазва с втори пласт крем.

кубчета блат в плодове

Снимка: YouTube

крем върху блата

Снимка: YouTube

Повторете целия процес. Покрийте десерта отгоре с фолио и го приберете в хладилника за 4 часа.

лятна торта с плодове

Снимка: YouTube

След като се извади от хладилника, се намазват страните на десерта с крем.

торта с бял крем

Снимка: YouTube

Заделената част от блата се смила в блендер на трохи и с тях се поръсва готовата торта отстрани и отгоре.

блат в блендер

Снимка: YouTube

украса торта

Снимка: YouTube

торта с трохи

Снимка: YouTube

Поднесете тортата охладена:

парче лятна торта

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft