За блата: разбийте добре яйцата със захарта, докато се превърнат на пухкав крем. След това добавете внимателно пресятото брашно и леко объркайте с дървена лъжица, за да не спадне обемът на тестото.
Изсипете полученото тесто в предварително застлана с хартия за печене тавичка. Изпечете блата в загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути или до готовност.
След това го оставете да изстине и през това време пригответе крема: разбийте добре сметаната с млякото и захарта, след което добавете разтворения желатин и разбъркайте добре.
Подреждане на тортата:
Напоете охладения блат с половината от горещия сироп (сварен от посочените съставки). Отгоре намажете с част от сметановия крем и поръсете с пресни малини. Пъхнете тортата в хладилника, докато стегне леко, и когато кремът се втвърди, подредете отгоре бишкотите и ги сиропирайте внимателно с лъжичка. Отгоре разпределете останалия крем и обилно поръсваме с малини (или друг сочен плод). Оставаме тортата в хладилника за 5-6 часа, за да стегне хубаво.
Автор: lakomnik.bg