Лека супичка от целина

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Лека супичка от целина
Лека супичка от целина
admin
Добавена от: admin
13805
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр корен от целина
1 глава лук
3 с. л. маргарин
3 с. л. браш­но
1 л зеленчуков бульон (от кубче)
200 мл растителна сметана
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
 

Целината се почиства, обелва и се настъргва. Лукът се нарязва ситно. Маргаринът се сгорещява в тен­джера и в него се запържва лукът, докато стане прозрачен. По­ръсва се с брашното и се бърка около 1 минута, докато се запържи и то. Прибавят се настърганата целина и горещият бульон. Щом супата кипне, котлонът се намалява и се оставя да ври на бавен огън 15-10 минути. Добавя се сметаната и щом отново заври, супата се дърпа огъня. Овкусява се с лимоновия сок, сол и черен пипер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft