Лека супичка от целина
3 Януари 2014
13805
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 гр корен от целина
1 глава лук
3 с. л. маргарин
3 с. л. брашно
1 л зеленчуков бульон (от кубче)
200 мл растителна сметана
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Целината се почиства, обелва и се настъргва. Лукът се нарязва ситно. Маргаринът се сгорещява в тенджера и в него се запържва лукът, докато стане прозрачен. Поръсва се с брашното и се бърка около 1 минута, докато се запържи и то. Прибавят се настърганата целина и горещият бульон. Щом супата кипне, котлонът се намалява и се оставя да ври на бавен огън 15-10 минути. Добавя се сметаната и щом отново заври, супата се дърпа огъня. Овкусява се с лимоновия сок, сол и черен пипер.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари