Лека торта за след тежък празник

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Лека торта за след тежък празник
Лека торта за след тежък празник
admin
Добавена от: admin
215182
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 грама обикновени бисквити

70 грама масло

4 броя киви

2 банана

500 грама кисело мляко

70 грама захар

1 супена лъжица лимонов сок

4 чаени лъжици желатин

0,5 чаена чаша преварена вода

За украса:

2 броя киви

40 грама филирани бадеми

Бисквитите се смилат в кухненски робот, докато се получат трохи. Добавя се размекнатото масло и се бърка, докато се получи еднородна смес. Дъното на тортена форма с пръстен се застила с хартия за печене. Вътре се прехвърля бисквитената смес и се притиска добре към дъното. Оставя се в хладилник за минимум половин час. Желатинът се залива с водата и се оставя да набъбне за 25 - 30 минути. Кивито се обелва и нарязва на кубчета, след което се обърква в тенджерка с лимоновия сок и захарта. Сместа се поставя на котлона за 2-3 минути, така че плодът да пусне сока си, след което се дърпа от огъня и се оставя да изстине. В получената смес се изсипва разтопения на водна баня желатин, заедно с киселото мляко, разбърква се много добре.

Върху охладения бисквитен блат се подреждат обелените и нарязани на кръгчета банани. Върху тях се излива млечно-плодовата смес и тортата се пъха във фризера (или в хладилника) за 6 часа или за 1 нощ.

Вече стегналата торта се изважда внимателно от формата и се отстранява хартията от дъното й. Украсява се с резени киви и с леко запечени филирани бадеми.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft