Лека торта с кисело мляко и плодове от компот: Освежаваща и евтина, готова за по-малко от час!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Лека торта с кисело мляко и плодове от компот: Освежаваща и евтина, готова за по-малко от час!
Лека торта с кисело мляко и плодове от компот: Освежаваща и евтина, готова за по-малко от час!
4827
Лека торта с кисело мляко и плодове от компот: Освежаваща и евтина, готова за по-малко от час!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Още един от поредицата варианти на обикновени сладкиши , които лесно можем да приготвим дори след тежък работен ден, приготвяне на обяд и други домакински задължения. В основата на тази лека йогурт-торта са кисело мляко и плодове от компот - продукти, които в студения сезон се намират във всяка кухня. Ето и лесната рецепта за сочна и вкусна плодова торта:

Йогурт торта с плодове от компот

Продукти: 

3 яйца

200 г бяла захар

100 г кафява захар (или обикновена)

350 мл течно кисело мляко

100 мл олио

150 г пшеничен грис

450 г меко брашно

1 пликче бакпулвер

1 пакетче ванилова захар

1/2 буркан компот (круши, ябълки, дюли)

200 мл сок от компот или плодов сок от кутия

йогурт торта

Приготвяне: 

Прецедете компота (разбира се, запазете течността, тъй като ще ви трябва за по-нататък). Използвах компот от дюли, круши и ябълки със стафиди, домашен, но вие можете да сложите какъвто вкус ви харесва.

Разбийте яйцата със захарта с миксер, докато сместа стане напълно кремообразна и захарта се разтвори в яйцата. Добавете течното кисело мляко, олиото и отделно смесените сухи съставки (брашно, грис, бакпулвер, ванилова захар).

Смесете хубаво всички съставки. За по-добър аромат добавете няколко супени лъжици сок от компот (по желание). Тук можете да експериментирате, освен сока от компота можете да добавите лимонова кора или друг цитрус, което е наистина страхотна комбинация, когато става дума за есенни десерти.

Сместа се изсипва в тава, която предварително е намазана с олио и поръсена с грис или пшенично брашно. Размерът на тавата е 35×21см. Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса. Оставете да се изпече хубаво – ако искате плодовете да останат отгоре, изпечете сладкиша за 7 минути.

След това го извадете и внимателно добавете плодовете (моите бяха нарязани на ситно, кубчета около 1 см). Върнете сладкиша отново във фурната и печете още половин час. Когато е готов, проверете с нож или дървена клечка/клечка за зъби.

Изпеченият блат се залива още топъл с 200 или 300 мл сок от компота или ако нямате - с малко плодов сок (ябълка, портокал и др.). Сладкишът е много вкусен и сочен и може да се украси с пудра захар при сервиране.

сладкиш с плодове от компот

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft