Лека шоколадова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Лека шоколадова торта
Лека шоколадова торта
admin
Добавена от: admin
47146
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша прясно мляко
3 яйца и 1 жълтък
1 и 1/2 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
1 пакетче бакпулвер
1 супена лъжица какао
2 1/2 чаени чаши брашно
100 г краве масло
2 супена лъжица пудра захар
по една щипка канела, карамфил и индийско орехче
2 пакетчета ванилия
шоколад за украса

3 яйца се разбиват до побеляване с чаша и половина захар. Прибавя се олиото, киселото мляко, бакпулвера, какаото, канелата, карамфила и индийското орехче. Накрая при непрекъснато бъркане се прибавя брашното. Гъстотата на тестото трябва да бъде като за кекс. Тестото се изсипва в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Изпича се на умерена фурна. 1 супена лъжица брашно се разбива с 1 супена лъжица захар, прясното мляко и 1 жълтък. Вари на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и се бърка докато изстине. Отделно се разбива на лек пухкав крем маслото с 2 супени лъжици пудра захар. Лъжица по лъжица се добавя млечният крем, като се бърка енергично до получаването на гладка смес. Ароматизира се с ванилията. Кремът се нанася равномерно върху блата. Украсява се с настърган шоколад (бял или кафяв, а може и смес от двата вида) и се изстудява в хладилник преди сервиране.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft