1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша прясно мляко
3 яйца и 1 жълтък
1 и 1/2 чаена чаша захар
1 чаена чаша олио
1 пакетче бакпулвер
1 супена лъжица какао
2 1/2 чаени чаши брашно
100 г краве масло
2 супена лъжица пудра захар
по една щипка канела, карамфил и индийско орехче
2 пакетчета ванилия
шоколад за украса
3 яйца се разбиват до побеляване с чаша и половина захар. Прибавя се олиото, киселото мляко, бакпулвера, какаото, канелата, карамфила и индийското орехче. Накрая при непрекъснато бъркане се прибавя брашното. Гъстотата на тестото трябва да бъде като за кекс. Тестото се изсипва в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Изпича се на умерена фурна. 1 супена лъжица брашно се разбива с 1 супена лъжица захар, прясното мляко и 1 жълтък. Вари на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и се бърка докато изстине. Отделно се разбива на лек пухкав крем маслото с 2 супени лъжици пудра захар. Лъжица по лъжица се добавя млечният крем, като се бърка енергично до получаването на гладка смес. Ароматизира се с ванилията. Кремът се нанася равномерно върху блата. Украсява се с настърган шоколад (бял или кафяв, а може и смес от двата вида) и се изстудява в хладилник преди сервиране.